iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Poziomkowy deser z musli i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Poziomkowy deser z musli i bitą śmietaną

Poziomkowy deser z musli i bitą śmietaną

Składniki:

Poziomkowy deser z musli i bitą śmietaną

 

  • 1/2 opakowania podpłomyków
  • 1 szklanka poziomek
  • 1 szt śmietana 30 %,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 2 łyżki musli,
  • 3 kostki czekolady gorzkiej

 

Sposób przygotowania:

Poziomkowy deser z musli i bitą śmietaną
Deser będziemy podawać na podpłomykach ,dostępnych w każdym sklepie. Na początek ubijamy na sztywno zimną śmietanę 30 procentową- taka prosto z lodówki . Pod koniec ubijania dodajemy troszkę cukru pudru do smaku . Po ubiciu łączymy ją z poziomkami lekko mieszając . Układamy po 1 łyżce na podpłomykach . Posypujemy poziomkami i ulubionym musli . Czekoladę gorzką ścieramy na tarce i dekorujemy podpłomyki . Podajemy zaraz po zrobieniu

Tagi:

czekolada