Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Prażone jabłka i winogrona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo słodki i szybki deser

Prażone jabłka i winogrona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Prażone jabłka i winogrona

 

 

 

  • 2 łyzki cukru

 

Sposób przygotowania:

Prażone jabłka i winogrona
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z cukrem i szczyptą cynamonu. Winogorna myjemy i kroimy w plasterki. Owoce mieszamy ze sobą i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Ciągle mieszając prażymy, aż jabłka nabiorą złotego koloru, a winogrona zbieleją.
Prażone jabłka i winogrona
Prazone winogrona 'blekną', nie należy dodawać do jabłek zbyt dużo cukru, gdyż winogorna są słodkie
Prażone jabłka i winogrona
Słodki i prosty deser owocowy z jabłuszek i winogron