Sposób przygotowania:
prosty przepis na solona ikre sledzia
solonego śledzia lub jego ikrę moczymy w wodzie przez około 0,5-1 godzinę.Odlewamy wodę, odsączamy,kroimy w paski lub kostkę i wkładamy do miseczki.zalewamy olejem tak,żeby zakryć rybę lub ikrę.cebule obieramy,drobniutko siekamy,przekładamy do miseczki, zalewamy octem by ja zakryć i odstawiamy na 2 godziny.gotowa cebulkę odsączamy z octu i wykładamy równa warstwa zakrywając śledziki lub ikrę.odstawiamy na 6-12 godzin,żeby wszystko się przegryzło.fantastyczny smak dla tych co lubią kwaśne i nieskomplikowane potrawy.można jeść z bułka,tostem,chlebem.ja uwielbiam nałożyć sobie odrobinę obok warzywnej sałatki z majonezem.polecam
Sandra S
Babciagramolka
Stan1958