Przecier ryżowo-mięsny z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

na obiade to zje każdy niejadek...(1porcja)

Przecier ryżowo-mięsny z jabłkiem

Składniki:

Przecier ryżowo-mięsny z jabłkiem

 

  • 1 jabłko
  • 1łyżka masła
  • 3 łyżki kleiku ryżowego
  • 15g piersi z kurczaka
  • 20ml wody

 

Sposób przygotowania:

Przecier ryżowo-mięsny z jabłkiem
Jabłko obieramy pozostawiając miąższ. Wkładamy do wrzątku aż do rozgotowania. W tym czasie przygotowujemy mięso, po ugotowaniu drobno siekamy. Do rozgotowanego jabłka dodajemy mięso, kleik ryżowy i masło. Wszystko gotujemy i mieszamy. Dodajemy wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji.