olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Przecier z jabłek gotowanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybki i prosty przecier jabłkowy, idealny do gofrów, naleśników itp. W tym przepisie są 2 wersje, zarówno na tą bez miksera, jak i z :)

Przecier z jabłek gotowanych

Składniki:

Przecier z jabłek gotowanych

 

  • 1/2-3/4kg jabłek
  • 1 i 1/2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Przecier z jabłek gotowanych
Jabłka umyć, usunąć ogonki i resztki okwiatu, następnie pokroić w ćwiartki, zalać małą ilościa wrzątku i rozgotować. Przetrzeć przez sito. Posypać cukrem pudrem.Wersja z mikserem: jabłka umyć, obrać wdyrążyć gniazda nasienne, podzielić na cząstki, zalać małą ilością wrzątku i rozgotować. Następnie zmiksować z cukrem pudrem.