Sposób przygotowania:
Przekąska śledziowa
Śledzie płuczemy pod bieżąca wodą,nie trzeba ich moczyć bo nie są bardzo słone.Osuszamy ręcznikiem papierowym. Jajo gotujemy na twardo,obieramy ze skorupki i płuczemy pod bierzącą wodą,kroimy na sześć części.Paprykę kroimy na cienkie słupki. Następnie układamy śledzie na nich układamy prcje jajka i parę słupków papryki.Zawijamy i spinamy wykałaczką. Ustawiamy na talerzu w pionie.Ze szczypiorka odcinamy końcówki i wkładamy w środek po między paprykę.Resztę papryki i szczypiorek kroimy drobno i posypujemy całość. Każdą porcję polewamy oliwą i gotowe :-) Dobrze jak takie śledziki postoją chociaż jedna godzinkę w lodówce,bo schłodzone smakują o wiele lepiej :-)
PaniMISIOWA
anemon
Natala1210
Netka
margolata
evita0007
darmiona
arunia
bernika
gusia1000