paluch102

paluch102

Starszy Kucharz
[Przepisów: 32]

Przekładaniec z sera i wędzonej ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

taką przystawką zaimponujesz gością

Przekładaniec z sera i wędzonej ryby

Składniki:

Przekładaniec z sera i wędzonej ryby

 

  • ser camembert
  • mały świeży ogórek
  • 1/4 wędzonej makreli
  • kawałek czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z sera i wędzonej ryby
Ser przecinamy na trzy równe plastry poziomo. Makrelę pozbawiamy ości i za pomocą widelca rozdrabniamy. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy w dość cienkie plastry. Kolejność układania przekładańca: spód ser-wędzona ryba- plaster sera-plastry ogórka-góra plaster ser. Na górę kładziemy kilka plasterków umytej papryki czerwonej do ozdoby.

Tagi:

sery ser