Masa orzechowa świetnie nadaje się do przekładania tortów, pierników i ciast. Jest też idealnym nadzieniem do rogalików, babeczek i rurek, ponieważ orzechowa zawartość nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Przygotowanie masy orzechowej jest banalnie proste i zajmuje około 10 minut. Do zrobienia tego nadzienia potrzebne są: mleko, orzechy, cukier i masło. Słodkości z dodatkiem tej masy świetnie nadają się jako dodatek do kawy lub herbaty.

Polecane przepisy do kategorii Masa orzechowa

Masa orzechowa 5

Masa orzechowa 5

motorek70 motorek70

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Znaleźliśmy 77 przepisów w kategorii Masa orzechowa

Krem orzechowy

Krem orzechowy

zmudek zmudek

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Wkładka orzechowa

Wkładka orzechowa

Madija Madija

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Krem orzechowy

Krem orzechowy

2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Krem orzechowy.

Krem orzechowy.

iwi69 iwi69

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Polewa z orzechami

Polewa z orzechami

misia53 misia53
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: