Sposób przygotowania:
Czekoladowo orzechowe kwadraciki
Formę 25/25 nasmarować margaryną.
Cała wyłożyć folią aluminiową - boki również.
Czekoladę biała pokruszyć i rozpuścić w kapieli wodnej,następnie odstawić na chwile (ok.5-7 minut) a następnie wymieszać z masłem orzechowym na gładką masę.Można dodać do masy białej siekane orzechy.
Podobnie rozpuścić czekoladę ciemną ale razem z masłem.Również odstawić na ok.5 minut.Można dodać do masy pokruszone herbatniki.
Do przygotowanej foremki wkładać na zmianę ciemną i jasną czekoladę,aż do wykończenia składników.Delikatnie potrząsnąć aby się dokładnie połączyły i wyrównały.Patyczkiem od szaszłyków przemieszać masy aby powstał - marmurek.Całość można posypać płatkami migdałowymi - poprawi smak na .
Odstawić na ok.2-3 godziny w chłodniejsze miejsce - nie do lodówki i potem pokroić na kwadraty.
Cała wyłożyć folią aluminiową - boki również.
Czekoladę biała pokruszyć i rozpuścić w kapieli wodnej,następnie odstawić na chwile (ok.5-7 minut) a następnie wymieszać z masłem orzechowym na gładką masę.Można dodać do masy białej siekane orzechy.
Podobnie rozpuścić czekoladę ciemną ale razem z masłem.Również odstawić na ok.5 minut.Można dodać do masy pokruszone herbatniki.
Do przygotowanej foremki wkładać na zmianę ciemną i jasną czekoladę,aż do wykończenia składników.Delikatnie potrząsnąć aby się dokładnie połączyły i wyrównały.Patyczkiem od szaszłyków przemieszać masy aby powstał - marmurek.Całość można posypać płatkami migdałowymi - poprawi smak na .
Odstawić na ok.2-3 godziny w chłodniejsze miejsce - nie do lodówki i potem pokroić na kwadraty.
kinga
czekoladka145