MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Pszemytnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Galaretki w różnych kształtach dodają deserowi smaku.

Pszemytnik

Składniki:

Pszemytnik

 

  • 1 galaretka o smaku agrestowym
  • 1 galaretka o smaku truskawkowym
  • 1 galaretka o smaku cytrynowym
  • 3 łyżki żelatyny
  • owoce wg uznania prócz kiwi i ananasa
  • 0,5 l mleka
  • 1/2 szkl cukru

Sposób przygotowania:

Pszemytnik
Galaretki rozpuszczamy w trzech osobnych naczyniach według przepisu. Wylewamy najlepiej na coś płaskiego. Galaretki odstawiamy do momentu całkowitego zastygnięcia. Gdy zastygnał kroimy je w małe kawałki albo figurki. Mleko podgrzewamy z cukrem. Gdy mleko będzie gorące dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Do przygotowanych salaretekwsypujemy troche figurek ( bądż kostek tych co wytworzyliśmy wcześniej) następnie dodajemy do każdej owoce a całość w każdej salaterce zalać mlekiem z żelatyną. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc.