pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Ptasia pianka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobra ptasia pianka, uwielbiam ją

Ptasia pianka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ptasia pianka

 

  • puszka mleka słodzonego zagęszczonego
  • 2 galaretki agrestowe
  • 2 galaretki truskawkowe
  • paczka biszkopty
  • pół szklanki soku pomarańczowego

 

 

Sposób przygotowania:

Ptasia pianka
Zrobić galaretki osobno jak podano na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Na brytfannę wyłożyć biszkopty maczane w soku pomarańczowym. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić połowę mleka w naczyniu i wlać galaretkę do tego. Gdy już wymieszamy wylać na biszkopty. Odstawić na 2-3 minuty i to samo zrobić z drugą. Wylać na galaretkę na biszkoptach. Odstawić na godzinę do stężenia.
Ptasia pianka
Kawałek ptasiej pianki
Ptasia pianka
Ptasia pianka z boku

Tagi:

biszkopt