dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Pudding brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

wspaniały smakowity deser inaczej mniam...

Pudding brzoskwiniowy

Składniki:

Pudding brzoskwiniowy

 

  • 1 litr mleka
  • 3/4 szklanki ryżu
  • skorka z cytryny
  • 1 łyżka dżemu morelowego lub pomarańczowego
  • 5 łyżek cukru
  • 1 białko
  • garśc rodzynek
  • 2 brzoskwinie z puszki

Sposób przygotowania:

Pudding brzoskwiniowy
Rodzynki opłukujemy i namaczamy w gorącej wodzie. Mleko mieszamy z cukrem, dodajemy skorke Ryz opłukujemy wsypujemy do mleka i gotujemy aż powstanie gesty kleik.Wyjmujemy skórkę dodajemy rodzynki i dżem- mieszamy. Ubijamy sztywną pianę z białka i delikatnie łączymy z gorącym ryżem.Całość przekładamy do salaterek opłukanych zimna wodą.Gdy masa zgęstnieje , odwracamy naczynie do góry dnem i szybkim ruchem wykładamy pudding na talerz. Podajemy to na brzoskwiniach pokrojonych w drobna kostke.

Tagi:

ryż