mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pudding migdałowy z likierem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny deser z odrobiną alkoholu

Pudding migdałowy z likierem

Składniki:

Pudding migdałowy z likierem

 

Sposób przygotowania:

Pudding migdałowy z likierem
Formę keksową opłukać zimną wodą i wyłożyć folią spożywczą. Jajka rozdzielić. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na pianę. Dodać migdały i likier, dokładnie wymieszać. Ostrożnie połączyć z pianą z białek. Śmietanę ubić, dodać do masy. Masą napełnić formę, wygładzić i wstawić do lodówki na 24godziny. Przed podaniem formę zanurzyć w gorącej wodzie, przełożyć na talerz, zdjąć folię i podawać.

Tagi:

jajko tarta jajka