Sposób przygotowania:
Pudding pomarańczowy z migdałami
Żółtka wbić do miski i utrzeć na pianę z cukrem, dodać stopniowo mączkę ryżową, grubo posiekane migdały, sok z 3 pomarańczy, skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać i połączyć ostrożnie ze sztywną pianą z białek. Formę pudding ową wysmarować masłem, posypać bułką tartą i napełnić masą. Pełną formą uderzyć kilka razy o blat stołu, aby masa szczelnie ją wypełniła, następnie ustawić formę w blasze z wodą i tak wstawić do piekarnika. Pudding parować w piekarniku przez ok. 80 minut. Gotowy deser zostawić w formie do wystygnięcia, wyłożyć go na szklany talerz, posmarować cienką warstwą powideł pomarańczowych rozrzedzonych niewielką ilością likieru pomarańczowego i przybrać cienkimi plasterkami pomarańczy. Smacznego