Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pudding ryżowy z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryż jest wysokiej jakości, a jabłka mają wyśmienity smak,

Pudding ryżowy z dodatkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pudding ryżowy z dodatkami

 

  • 125 gram ryżu z jabłkami i rodzynkami
  • 3 szklanki mleka
  • 1 łyżka dobrego masła
  • 6 łyżeczek konfitury malinowej
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Pudding ryżowy z dodatkami
Ryż wsypujemy do miseczki, dodajemy do niego cukier i mieszamy. W garnku nastawiamy mleko i kiedy zacznie wrzeć dodajemy do niego ryż i ciągle mieszając gotujemy go na wolnym ogniu przez ok 20minut, aż wciągnie mleko. Następnie zdejmujemy go z ognia, dodajamy maslo i mieszamy - odstawiamy całość jeszcze na 15 minut. Letni deser ryżowy nakładamy do pucharków i przekładamy go malinową konfiturą.
Pudding ryżowy z dodatkami
Letni deser ryżowy nakładamy do pucharków i przekładamy go malinową konfiturą.
Pudding ryżowy z dodatkami
Letni deser ryżowy nakładamy do pucharków i przekładamy go malinową konfiturą.
Pudding ryżowy z dodatkami
Letni deser ryżowy nakładamy do pucharków i przekładamy go malinową konfiturą.