Sposób przygotowania:
Puding czekoladowy z bananami
Czekoladę łamiemy na małe kawałki, dodajemy wodę i podgrzewamy na maleńkim ogniu co jakis czas mieszając. Kiedy czekolada się rozpuści dodajemy masło i dokładnie mieszamy az powstanie gładki krem. Odd\ielamy białka od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier puder i ucieramy na puszystą masę. Czekoladę w tym czasie studzimy, Przestudzoną czekoladę dodajemy powoli do masy z żółtek ciągle miksując. Z białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy do masy czekoladowej.Mieszamy delikatnie łyżką. Ubijamy śmietanę. Dodajemy do masy i mieszamy łyżką az uzyskamy gładką aksamitną konsystencje. Przekładamy do pucharków i schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy plasterkami banana i listkami mięty.