zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Puszek migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo smaczny puszek migdałowy

Puszek migdałowy

Składniki:

Puszek migdałowy

 

  • 5 jajek
  • 170g maki
  • 165g cukru
  • proszek do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 3 budynie waniliowe
  • 0,5l mleka
  • 7dag platkow migdalowych
  • 25dag masla roslinnego
  • sok z cytryny
  • cukier puder
  • czekolada w proszku

 

Sposób przygotowania:

Puszek migdałowy
Bialka ubic ze szczypta soli na sztywna piane.Dodac cukier,cukier waniliowy,Na koniec dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszac.Blache wysmarowac lekko tluszczem,dno wysypac bulka tarta.Wlac ciasto, piec 40 minut w temp.170st.Ugotowac budynie.Wystudzone zmiksowac z maslem na puszysta mase.Pod koniec dodac sok z cytryny i migdaly.Biszkopt przekroic na pol,posmarowac kremem,przykryc ciastem,przycisnac.Z cukru pudru i soku z cytryny utrzec lyzeczka lukier.Wylac na wierzch posypac migdalami,wstawic do lodowki.