Sposób przygotowania:
Puszyste placusie jabłkowe
Make, jajka, mleko, proszek do pieczenia, cukier mieszamy mikserem na jednolita mase. Najwazniejsze jest by ciasto mialo dosc gesta konsystencje i nie rozlewalo sie na patelni. Jesli jest za rzadkie nalezy dosypac odrobine maki. Gdy ciasto jest gotowe, obrac jablka i pokroic je w plasterki, w kostke, w zaleznosci od upodoban. Cala mase wymieszac, by jablka ladnie wtopily sie w mase. Wedle uznania ciasto wylewac na olej w formie malych plackow lub duzych plackow o srednicy patelni. Podawac pokrojone na 4 czesci, z dodatkiem dowolnych owocow, sosow, bitej smietany. Smakuja super, a co najwazniejsze sa proste w przygotowaniu i robi sie je na ogol z dostepnych w domu skladnikow. Jesli wiec czasem nie mamy pomyslow na smaczny kasek dla naszych najblizszych spokojnie mozemy wykorzystac ta propozycje...POLECAM!
Natala1210
Mirka227
5!
ewasng