Sposób przygotowania:
Pyszna mrożona czekolada
Tabliczkę gorzkiej czekolady kruszymy na mniejsze kawałki, a następnie dodajemy do niej trzy łyżki wody i przenosimy to do rondelka. Czekoladę gorzką razem z wodą gotujemy razem na niedużym ogniu. Do tej gotującej się masy dodajemy 1,5 szklanki śmietany 30% oraz jedną szklankę mleka. Całość jeszcze chwilę razem gotujemy. Kiedy wszystkie składniki będą ze sobą dobrze połączone to rondelek zdejmujemy z ognia. Zrobioną masę odkładamy, żeby przestygła. Przygotowujemy trzy wysokie szklanki, a do nich wkładamy po jednej gałce lodów śmietankowych. Do tego nalewamy ostudzoną masę czekoladową. NA wierzch każdej czekolady dajemy wcześniej odstawioną i ubitą śmietanę. Mrożoną czekoladę można jeszcze z wierzchu przyozdobić według własnego uznania.