mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pyszny migdałowo-ananasowy dederek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niepowtarzalny deser prosty w przygotowaniu.

Pyszny migdałowo-ananasowy dederek

Składniki:

Pyszny migdałowo-ananasowy dederek

 

  • 100 ml śmietany 30%
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • 2 łyżki soku ananasowego
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pyszny migdałowo-ananasowy dederek
Na początku rozpuścić żelatynę w 40 ml gorącej wody i odstawić do ostudzenia.
Po wystudzeniu dodać sok ananasowy i dokładnie wymieszać.
Krążki ananasa pokroić w drobną kosteczkę.
Śmietanę 30% wlać do wysokiego naczynia i ubić na puszystą masę z cukrem pudrem. Następnie dodać jogurt i dalej ubijać. Dodać rozpuszczoną żelatyną z sokiem ananasowym a następnie kawałki pokrojonego ananasa i płatki migdałowe.
Wszystkie składniki starannie wymieszać i przełożyć pucharków lub miseczek.
Deserki wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po wyjęciu posypać wierzch startą na tarce o grubych oczkach czekoladą.
Smacznego.

Tagi:

czekolada