Sposób przygotowania:
Pyszny migdałowo-ananasowy dederek
Na początku rozpuścić żelatynę w 40 ml gorącej wody i odstawić do ostudzenia.
Po wystudzeniu dodać sok ananasowy i dokładnie wymieszać.
Krążki ananasa pokroić w drobną kosteczkę.
Śmietanę 30% wlać do wysokiego naczynia i ubić na puszystą masę z cukrem pudrem. Następnie dodać jogurt i dalej ubijać. Dodać rozpuszczoną żelatyną z sokiem ananasowym a następnie kawałki pokrojonego ananasa i płatki migdałowe.
Wszystkie składniki starannie wymieszać i przełożyć pucharków lub miseczek.
Deserki wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po wyjęciu posypać wierzch startą na tarce o grubych oczkach czekoladą.
Smacznego.
Po wystudzeniu dodać sok ananasowy i dokładnie wymieszać.
Krążki ananasa pokroić w drobną kosteczkę.
Śmietanę 30% wlać do wysokiego naczynia i ubić na puszystą masę z cukrem pudrem. Następnie dodać jogurt i dalej ubijać. Dodać rozpuszczoną żelatyną z sokiem ananasowym a następnie kawałki pokrojonego ananasa i płatki migdałowe.
Wszystkie składniki starannie wymieszać i przełożyć pucharków lub miseczek.
Deserki wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po wyjęciu posypać wierzch startą na tarce o grubych oczkach czekoladą.
Smacznego.