Sposób przygotowania:
Pyszny torcik - Truskawkowy raj
Przygotować niezbędne składniki na biszkopt oraz na krem. Mąkę przesiać na drobnym sicie, jajka sparzyć wrzącą wodą. Masło z temperatury pokojowej przełożyć do miski, dodać aromat pomarańczowy, w dalszej kolejności dodać cukier puder i wbić całe sparzone jajka, całość ubić na jednolitą i sprężystą masę. W dalszej kolejności do składników wmieszać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i posiekane drobno migdały. Całość dokładnie wymieszać i na sam koniec dopiero dodać jogurt. Przygotować niezbędną tortownicę o średnicy 24 cm. natłuścić tortownice i oprószyć mąką. Ciasto wyłożyć do tortownicy i równomiernie je rozsmarować. Włożyć biszkopt do nagrzanego piekarnika do temperatury około 190-200 stopni C i piec do suchego patyczka przez około 40 minut. Gotowy biszkopt wyjąć, ostudzić i przekroić na dwie równe połowy. Następnie schłodzoną śmietankę ubić z usztywniaczem na jednolitą i puszystą masę, następnie dodać serki homogenizowane oraz dżem i całość zmiksować. Na jeden biszkoptnałożyć połowę masy- kremu , przykryć drugim biszkoptem i drugą połowę nanieść na wierzch i boki tortu. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować polewę i polać nią wierzch tortu. Wierzch tortu udekorować truskawkami i posypać orzechami.