Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z truskawkami
Do miski wsypujemy mąkę robimy wgłębienie kruszymy drożdze dodajemy łyżeczkę cukru i 3-4 łyżki letniego mleka mieszamy.Opruszamy zaczyn lekko mąką i zostawiamy aż drożdze podrosną.Truskawki myjemy szypułkujemy 10-12 szt kroimy w kostkę pozostałe miksujemy mozna dodać trochę cukru.Jak drożdze wyrosną do miski wbijamy jajka wlewamy letnie mleko ,dodajemy szczyptę soli mieszamy łyżką.Do masy dodajemy pokrojone truskawki mieszamy.Na patelni rozgrzewamy olej łyżką kładziemy porcję ciasta i smażymy z dwóch stron.Racuchy mozna podać posypane cukrem pudrem albo polane musem truskawkowym.POLECAM !!!
rozmarzona.marzena
gosia56
Naprawdę pyszne i szybkie jedzonko .
Cukiereczek13
gosia56
Też bardzo lubimy więc czesto robię z róznymi owocami.
mysza75
gosia56
Tak Madziu zrób rodzince jak lubi jest to bardzo szybkie danie nie trzeba długo stać przy kuchence ja piekę na dwie patelnie.;)
Netka
monikaT83
gosia56
Moniko ja uważam ze jest to bardzo szybki i prosty obiadek .Dziękuję ;)
gusia1000
Ela Dz
O niedobre kobiety niszczące truskawki hehe....pozdrawiam Wszystkich zgromadzonych :)