Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Racuchy jogurtowe z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jogurtowe racuchy ze smażonymi wiśniami na miodzie

Racuchy jogurtowe z wiśniami

Składniki:

Racuchy jogurtowe z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowe z wiśniami
Przygotowujemy ciasto: Do miski wlewamy jogurt naturalny, dodajemy jajko - mieszamy, następnie dosypujemy stopniowo ciągle mieszając po łyżce mąki. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Na rozgrzaną patelnie wlewamy około 2-3 łyżek oliwy. Smażymy racuchy na wolnym ogniu na złoty kolor (2 łyżki ciasta na jednego racucha) Podczas smażenia do garnka przesypujemy wydrylowane wiśnie, wstawiamy na gaz, dodajemy miód i podsmażamy na wolnym ogniu kilka minut. Podajemy racuchy razem z wiśniami od razu po przygotowaniu. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka