Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Racuchy w wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Maślankę połączyć z mąką i jajkami, dodać proszek do pieczenia. Wiśnie opłukać, usunąć pestki i wrzucić do ciasta. Na rozgrzaną

Racuchy w wiśniami

Składniki:

Racuchy w wiśniami

 

  • 350g mąki
  • 0,5l maślanki
  • 3 jajka
  • łyżeczka proszku
  • 50g cukru
  • 500g wiśni
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy w wiśniami
Maślankę połączyć z mąką i jajkami, dodać proszek do pieczenia. Wiśnie opłukać, oczyścić i usunąć pestki, wrzucić do ciasta. Całość dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię nakładać niewielkie ilość ciasta, lekko spłaszczyć tworząc małe placki. Piec na rumiano z obu stron, upieczone odsącz na ręczniku papierowym, podawaj z cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka