ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Racuszki z dynią.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Dzieci i mamy je uwielbiają a najlepsze robią i tak babcie.

Racuszki z dynią.

Składniki:

Racuszki z dynią.

 

  • 35-40 dkg maki
  • 1/2 l kwasnego mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2-3 jaja
  • 5 dkg cukru pudru
  • 30 dkg dyni ( jabłka lub rabarbaru)
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki z dynią.
Mąkę, mleko rozmącić starannie z jajami, dodać startą na tarce dynię, wybijać łyżką na gładką, pulchną masę pod koniec dodać proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Łyżką kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego.