Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Rafaello Ma-Gosi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo efektowny i smaczny deser dla łasuchów lubiących kokosowy smak rafaello

Rafaello Ma-Gosi

Składniki:

Rafaello Ma-Gosi

 

  • 40 - 50 szt. okrągłych biszkoptów;
  • 1 puszka masy krówkowej o smaku kokosowym;
  • 250 g margaryny;
  • 50 ml likieru amaretto;
  • 2 łyżki wiórków kokosowych;
  • 40 - 50 szt. całych obranych migdałów;

 

Sposób przygotowania:

Rafaello Ma-Gosi
Margarynę utrzeć na puszystą masę, stopniowo po 1 łyżce dodawać masę krówkową i ucierać aż wszystkie składniki połączą się i masa będzie jednolita.
Okrągłe biszkopty nasączyć likierem amaretto, na każdy położyć migdał. Szprycą lub rękawem cukierniczym wyciskać porcję masy krówkowej na każdy biszkopcik. Całość posypać wiórkami kokosowymi.

Tagi:

biszkopt