Sposób przygotowania:
Babeczki z krememETAP 1:
Składniki na ciasto przekładamy do miski i zgniatamy. Ciasto robimy w kulę i wkładamy na 20 minut do lodówki. Ciastem wylepiamy małe foremki na babeczki i pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Studzimy, po czym wyciągamy z foremek.
ETAP 2:
KREM: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem, a do drugiej połowy wsypujemy mąkę oraz proszek budyniowy. Mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy mieszając, aż budyń będzie gęsty. Studzimy.
ETAP 3:
Masło lub margarynę ucieramy. Następnie dalej ucierając dodajemy porcjami zimny budyń. Na koniec do kremu dodajemy masę krówkową, którą ucierając łączymy z kremem.
ETAP 4:
Gotowy krem nakładamy do szprycy i wypełniamy nim upieczone wcześniej babeczki. Dekorujemy cząstkami mandarynek i plastrami banana. Można również odrobiną tężejącej galaretki.