burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Rogaliki waniliowe 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kruche i delikatne rogaliki waniliowe

Rogaliki waniliowe 5

Składniki:

Rogaliki waniliowe 5

 

  • 28 dkg maki
  • 1 cukier waniliowy
  • 20 dkg masła
  • 10 dkg zmielonych migdałów
  • 5 dkg cukru

Sposób przygotowania:

Rogaliki waniliowe 5
Mąkę przesiać, dodac pocięte masło. Dosypać cukier waniliowy,migdały i cukier. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto. Wyrobione ciasto formować w wałeczki o średnij grubośći i ucinać kawałki o dlugości mniej więcej 5cm. Następnie z tych kawałków formujemy rogaliki. Piekarnik nagrzewamy do 140 stopnii. Blachę smarujemy tłuszczem i razem z wyłożonymi rogalikami wkłądamy do piekarnika na około 15 minut. Gorące rogaliki posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym