plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Rogaliki z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie rogaliki, gdy mają przyjść niespodziewani goście.

Rogaliki z malinami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki z malinami

 

  • 2 ciasta francuskie
  • 1 białko
  • 0,5 szkl. maliny

Sposób przygotowania:

Rogaliki z malinami
Ciasto francuskie wyjąć z folii i pozostawić chwilę na chwilę na stole. Gdy ciasto zmięknie rozwinąć je i pokroić na równe kwadraty. Na każdym kwadraciku, w rogu położyć dwie malinki a następnie tym rogiem z malinami zacząć zwijać w przeciwnym kierunku. Z ciasta uformować rogaliki a następnie posmarować je białkiem. Przygotowane rogaliki położyć na ruszcie lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 10-15 min. w temp. 150 C - gdy się zarumienią.
Rogaliki z malinami
Ciasto francuskie wyjąć z folii i pozostawić chwilę na chwilę na stole. Gdy ciasto zmięknie rozwinąć je i pokroić na równe kwadraty.
Rogaliki z malinami
Na każdym kwadraciku, w rogu położyć dwie malinki a następnie tym rogiem z malinami zacząć zwijać w przeciwnym kierunku.
Rogaliki z malinami
Z ciasta uformować rogaliki a następnie posmarować je białkiem.
Rogaliki z malinami
Przygotowane rogaliki położyć na ruszcie lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 10-15 min. w temp. 150 C - gdy się zarumienią.