Rogaliki z rybką i jajkiem ugotowanym na

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na 10 rogalików, podawać od 2 roku życia...

Rogaliki z rybką i jajkiem ugotowanym na

Składniki:

Rogaliki z rybką i jajkiem ugotowanym na

 

  • 10 rogalików
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 listków sałaty.

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z rybką i jajkiem ugotowanym na
Obierz jajka, 3 z nich drobno posiekaj, a pozostałe pokrój w plasterki. Sałatę pokrój na kawałki i odstaw. Sardynki rozgnieć z częścią oleju, zachowując kilka sztuk do dekoracji. Wymieszaj majonez z posiekanymi jajkami i rozgniecionymi sardynkami. Przekrój rogaliki na pół i wyłóż otrzymana masę na spód. Udekoruj dodając sałatę, plasterki jajka i po 1 rybce. Przykryj wierzchnią częścią i podawaj.