Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Rolada czekoladowo-orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gdy rolada stwardnieje, kroić w skośne plasterki

Rolada czekoladowo-orzechowa

Składniki:

Rolada czekoladowo-orzechowa

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada czekoladowo-orzechowa
Migdały sparzyć, obrać ze skórek, posiekać. Czekoladę utrzeć na tarce. Orzechy zemleć w maszynce do orzechów. Miód, czekoladę, orzechy, wiórka kokosowe smażyć do zgęstnienia, ciągle mieszając. Następnie dodać posiekane migdały, skórkę pomarańczową i sok z cytryny, wymieszać. Na blacie kuchennym położyć kawałek pergaminu, wyłożyć masę i utoczyć wałek, posypać cukrem pudrem, owinąć pergaminem i włożyć do lodówki.