katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z sopockiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka sałatka podana trochę inaczej.

Roladki z sopockiej

Składniki:

Roladki z sopockiej

 

  • polędwica sopocka 4 plastry
  • jajko 1 -2 sztuki
  • ser żółty ok 5-8 dag
  • ogórki konserwowe 2 sztuki
  • por mały kawałek
  • kukurydza konserwowa 3-4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majonez 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Roladki z sopockiej
Jajka gotujemy, studzimy i obieramy ze skorupki.Drobno kroimy. Ser kroimy na plastry ,a następniew drobną kostkę. Ogórki, osączamy i też kroimy w drobną kostkę. Pora myjemy osączamy i drobno kroimy. Kukurydzę osączamy. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.Na koniec dodajemy niezbyt dużo majonezu i wszystko razem mieszamy.. Przygotowaną sałatkę nakładamy na plastry polędwicy i spinamy wykałaczką.