agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Roszponka z oliwkami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna i pożywna sałatka z oliwkami i jajkiem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem.

Roszponka z oliwkami i jajkiem

Składniki:

Roszponka z oliwkami i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Roszponka z oliwkami i jajkiem
Szczypiorek opłukać i osuszyć, pokroić. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w cząstki. Roszponkę opłukać i osuszyć, wyłożyć na salaterkę.

Na sałacie ułożyć pokrojone jajka, następnie oliwki.

Posypać szczypiorkiem. Doprawić solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny.

Podawać ze świeżym pieczywem i masłem.