Sposób przygotowania:
Różowa mgiełka :
Galaretkę rozpuścić w 200 mll gorącej wody .Ostudzić . Zostawić aż zacznie krzepnąć . Taką krzepnącą galaretkę zmiksować ( nie dokładnie – tak by pozostały kawałeczki galaretki ) z serkami . Wylać w prostokątne naczynie i wstawić do lodówki do zastygnięcia .Potem wyjąć z pojemnika i pokroić w kostkę .
Podawać w szklanych pucharkach udekorowane kawałkami białej i czarnej czekolady .
Można dodatkowo dać kandyzowane wiśnie ( lub odsączone wiśnie z kompotu )
Podawać w szklanych pucharkach udekorowane kawałkami białej i czarnej czekolady .
Można dodatkowo dać kandyzowane wiśnie ( lub odsączone wiśnie z kompotu )
agataabraham
luna
Babciagramolka
Ja robiłam z tych małych po 10 dag , ale możesz robić z każdych ( innej firmy też - byle tylko ilość wrzątku do galaretki + objętość serków dawała trochę mniej niż 1/2 litra - bo na tyle jest galaretka )
luna
Sarenka
Mirka227
5!
Babciagramolka
Hi hi - dawno pozmywane . Wnuczka wpadła po szkole i sprawdziła lodówkę .Ale zawsze można zrobić nowe .Brzoskwiniowa za mną chodzi - muszę kupić brzoskwiniowa galaretkę .
zewa