Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Rukola na czerwono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka i smaczna sałatka to szybkie danie na spotkania ze znajomymi i rodzinom. Idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw.

Rukola na czerwono

Składniki:

Rukola na czerwono

 

  • 1 opakowanie rukoli
  • 1/2 kiści czerwonych winogron
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rukola na czerwono
Rukolę przekładamy do wysokiej miski. Następnie dodajemy do niej przecięte na mniejsze cząstki pomidorki koktajlowe. Dodajemy do nich oczyszczoną rzodkiewkę pokrojoną w czwórki i winogrona przecięte na pół (można usunąć pestki). Wszystkie składniki zalewamy olejem i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy przed podaniem.