pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ryba po japońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

filety rybne w bogatym sąsiedztwie

Ryba po japońsku

Składniki:

Ryba po japońsku

 

  • 1 kg filet z dowolnej ryby,
  • kucharek,
  • 1/2 szklanka woda,
  • 1 jajo,
  • 3/4 szklanki mąka,
  • 1 szczypta Sól,
  • 4 cebula,
  • 1 średni słoik ogórki konserwowe,
  • 1 średni słoik papryka konserwowa,
  • 1 szklanka woda,
  • 1 szklanka olej roślinny,
  • 1 koncentrat pomidorowy,
  • 8 łyżek keczup pikantny,
  • 6 łyżek ocet 10 %,
  • 1 łyżka cukier,
  • 1 łyżka Sól

 

Sposób przygotowania:

Ryba po japońsku
Z wody, jajka, mąki i odrobiny soli robimy ciasto. Filety oprószone Kucharkiem maczamy w cieście i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w paski i krótko parzymy. Ogórki oraz paprykę również kroimy w paski. Z szklanki wody, oleju, koncentratu, keczupu, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy ok 3 min. Następnie usmażoną rybę, cebulę, paprykę oraz ogórki układamy warstwowo w kolejności ryba-warzywa-ryba-warzywa i zalewamy gorąca zalewą.

Tagi:

ryba ryby