Sposób przygotowania:
Klopsiki rybne po grecku
Bułkę namoczyć w mleku odcisnąć i przepościć przez maszynkę do mielenia. Rybę również zmielić. Do masy dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i wyrobić masę. Z masy formować kulki i wrzucać je na osolony wrzątek. Gotować je 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Paprykę, pora pokrój na paseczki, resztę warzyw zetrzyj na tarce. Na oleju podsmaż paprykę po chwili dodaj resztę warzyw, ziele angielski i liść laurowy. Dusić pod przykryciem do miękkości w razie potrzeby podlać wodą.
Do miękkich warzyw dodać ketchup, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. W naczyniu ułożyć połowę warzyw na nie klopsiki i przykryć resztą warzyw.
Paprykę, pora pokrój na paseczki, resztę warzyw zetrzyj na tarce. Na oleju podsmaż paprykę po chwili dodaj resztę warzyw, ziele angielski i liść laurowy. Dusić pod przykryciem do miękkości w razie potrzeby podlać wodą.
Do miękkich warzyw dodać ketchup, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. W naczyniu ułożyć połowę warzyw na nie klopsiki i przykryć resztą warzyw.