slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 84]

Rybna pasta kanapkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 400
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta, pyszna, o kremowej konsystencji, ze składników które każdy powinien znaleźć w swojej kuchni - rybna pasta kanapkowa.

Rybna pasta kanapkowa

Składniki:

Rybna pasta kanapkowa

 

  • 1 puszka makreli w sosie pomidorowym 300 g
  • 3 łyżki prażonej cebuli
  • serek śmietankowy mielony 250 g
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rybna pasta kanapkowa
Do miski przekładam rybę wraz z sosem pomidorowym. Następnie rozdrabniam ją widelcem.

Dodaję serek śmietankowy mielony i całość dokładnie mieszam do uzyskania pożądanej kremowej konsystencji pasty,. 

Na koniec dodaję prażoną cebulkę (warto ją wcześniej rozdrobnić), doprawiam wszystko do smaku pieprzem, mieszam i próbuję. Podaję z pieczywem.