gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Pasta rybno warzywna

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię domowe pasty na pieczywo dlatego często je robię .Po połączeniu wszystkich składników pasty wychodzi całkiem sporo.

Pasta rybno warzywna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta rybno warzywna

 

  • 1 makrela wędzona
  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula czerwona
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • chili 1 szczypta
  • papryka słodka mielona do smaku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka serka kanapkowego
  • 10 dkg ryżu

Sposób przygotowania:

Pasta rybno warzywna
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy. Obieramy marchewki i seler ścieramy na tarce na większych oczkach studzimy.

Makrelę obieramy z ości rozdrabniamy. Cebulę kroimy drobno.

Do miski dajemy obraną makrelę, zimne warzywa, ryż i cebulę mieszamy.

Do pasty dodajemy przyprawy, majonez i serek biały jeszcze raz mieszamy.

Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!
Pasta rybno warzywna
Pyszna pasta na pieczywo jedna z moich ulubionych .
Pasta rybno warzywna
Super kanapki z domową pastą z wędzonej makreli