Sposób przygotowania:
Tartaletki z pastą rybno- jajeczną
Ciasto:
Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z masłem (margaryną). Dodaj żółtka, śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj. W cieście wykrój krążki. Kawałkami ciasta wyklej foremki na babeczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone babeczki wyjmij z foremek.
Pasta:
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Szprotki odsącz z oleju. Jajka, pół puszki szprotek, majonez oraz przyprawy przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Pastę przełóż do rękawa.
Babeczki wypełnij pastą rybną- jajeczną. Wierzch udekoruj pozostałymi szprotkami oraz natką pietruszki.
Mąkę przesiej na stolnicę. Połącz z masłem (margaryną). Dodaj żółtka, śmietanę oraz sól. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj. W cieście wykrój krążki. Kawałkami ciasta wyklej foremki na babeczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone babeczki wyjmij z foremek.
Pasta:
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Szprotki odsącz z oleju. Jajka, pół puszki szprotek, majonez oraz przyprawy przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Pastę przełóż do rękawa.
Babeczki wypełnij pastą rybną- jajeczną. Wierzch udekoruj pozostałymi szprotkami oraz natką pietruszki.
halina
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2