Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pasta rybna z twarożkiem i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasty rybne lubię na śniadania. Najbardziej smakuje mi połączenie z twarogiem. Podaję je wówczas z białym pieczywem.

Pasta rybna z twarożkiem i migdałami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta rybna z twarożkiem i migdałami

 

  • 200 g serka wiejskiego
  • 1 puszka makreli w pomidorach
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka siekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Pasta rybna z twarożkiem i migdałami
Serek wiejski wraz z śmietaną przekładamy do miseczki. Puszkę rybna otwieramy i dodajemy makrele wraz z sosem pomidorowym. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek oraz płatki migdałowe.

Wszystko mieszamy rozgniatając widelcem do połączenia składników.

Pastę można zblendować jeżeli wolimy, by była gładka.
Pasta rybna z twarożkiem i migdałami
twarożek otwieramy i przekładamy wraz ze śmietaną do miseczki
Pasta rybna z twarożkiem i migdałami
dodajemy następnie makrele wraz z sosem pomidorowym
Pasta rybna z twarożkiem i migdałami
następnie dodajemy posiekany szczypiorek
Pasta rybna z twarożkiem i migdałami
następnie dodajemy płatki migdałowe mogą być pokruszone
Pasta rybna z twarożkiem i migdałami
wszystko dokładnie ze sobą mieszamy