Sposób przygotowania:
Ryż na winie z warzywami i kurczakiem
Ryż płuczemy przesypujemy do rondla szklimy na maśle z dodatkiem przyprawy, podlewamy winem, odparowujemy, dodajemy wody i gotujemy do miękkości.
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcinamy końce i kroimy w słupki.
Cukinie i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnie wrzucamy kurczaka i podduszam 5 minut po czym dodajemy pozostałe warzywa i dusimy 10 minut. Warzywa z kurczakiem przekładamy do ryżu, mieszamy.
Doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcinamy końce i kroimy w słupki.
Cukinie i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnie wrzucamy kurczaka i podduszam 5 minut po czym dodajemy pozostałe warzywa i dusimy 10 minut. Warzywa z kurczakiem przekładamy do ryżu, mieszamy.
Doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.