bajaderka

bajaderka

Kuchcik
[Przepisów: 4]

ryż z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super deser a także świetna przekąska dla poprawienia nastroju.

ryż z jabłkami

Składniki:

ryż z jabłkami

 

  • 3 torebki ryżu
  • 1 duży słoik przecieru jabłkowego ze sklepu lub zrobionego samodzielnie z ok.2 kg.jabłek.
  • cukier
  • cynamon
  • dowolnie śmietana

Sposób przygotowania:

ryż z jabłkami
Ryż gotujemy wg.przepisu na opakowaniu.Mieszamy go z gotowym lub przygotowanym przez siebie przecierem jabłkowym(jabłka nie muszą być rozgotowane do końca)Dodajemy cukier do smaku.Przekładamy całość do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.Posypujemy obficie cynamonem i zapiekamy ok.40 min.Najlepiej smakuje na ciepło polane śmietaną lub jogurtem i posypane cukrem.Dla mnie nigdy go za wiele!

Tagi:

ryż