Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z jogurtem i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Słodki deser z ulubionymi owocami

Ryż z jogurtem i brzoskwiniami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z jogurtem i brzoskwiniami

 

  • 20 dag ryż,
  • 3 łyżeczki cukier waniliowy,
  • 2 łyżki cukier,
  • 1/2 szkl mleko,
  • 1 szkl jogurt naturalny,
  • 1/2 szkl śmietanka,
  • 1 puszka brzoskwinie,
  • do smaku cukier puder,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jogurtem i brzoskwiniami
Do garnka wlać 2 szkl wody, zagotować, dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, włożyć ryż i gotować około 20 minut. Po 10 minutach gotowania wlać mleko. 2-3 brzoskwinie z puszki zmiksować, dodać śmietanę i jogurt, wymieszać. Przyprawić do smaku cukrem pudrem. Lekko przestudzony ryż wyłożyć na talerze, polać jogurtem, udekorować brzoskwiniami. Podawać na zimno lub ciepło.
Ryż z jogurtem i brzoskwiniami
Etap 1
Ryż z jogurtem i brzoskwiniami
Etap 2

Tagi:

ryż