Sposób przygotowania:
Rzodkiewka na słodko
Rzodkiewki myję, osuszam i kroję w cienkie plasterki i zasypuję łyżką cukru. Zostawiam na około 15-20 minut, aż rzodkiewka zmięknie i puści sok.
Wtedy dodaję śmietanę i zostawiam jeszcze na chwilę, aż smaki przegryzą się i powstanie jasnoróżowy sos.
Wstawiam na pól godziny do lodówki.
Po wyjęciu podaję surówkę do obiadu, do ziemniaków i mięsa.
Sałatka ta pasuję do każdego obiadu, jak i można ją jeść jako samodzielną przekąskę.
Wtedy dodaję śmietanę i zostawiam jeszcze na chwilę, aż smaki przegryzą się i powstanie jasnoróżowy sos.
Wstawiam na pól godziny do lodówki.
Po wyjęciu podaję surówkę do obiadu, do ziemniaków i mięsa.
Sałatka ta pasuję do każdego obiadu, jak i można ją jeść jako samodzielną przekąskę.