Sposób przygotowania:
Sałata z pasta Budwig i pestkami
Sałate myjemy, osuszamy i twiemy na mniejsze kawałki. Groszek odsączamy z zalewy i dodajemy do sałaty.
Twaróg ucieramy z olejejm lnianym oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą himalajska i pieprzem.
Wykładamy kleksami na sałatę.
Pestki słonecznika i dyni prazymy na suchej patelni aż zaczna się złocić i ładnie pachnieć.
Posypujemy sałatkę. Oprószamy ziołami.
Twaróg ucieramy z olejejm lnianym oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą himalajska i pieprzem.
Wykładamy kleksami na sałatę.
Pestki słonecznika i dyni prazymy na suchej patelni aż zaczna się złocić i ładnie pachnieć.
Posypujemy sałatkę. Oprószamy ziołami.