Sio-Smutki

Sio-Smutki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Jajka z pastą z wędzonej makreli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jajka podałam trochę jak szaszłyki - na patyczkach, warstwowo ułożone na przemian z pastą z wędzonej makreli, twarożku i sałaty lodowej. Myślę że każdy sięgnie po nie chętniej, niż po zwyczajne jajka na twardo ;)

Jajka z pastą z wędzonej makreli

Składniki:

Jajka z pastą z wędzonej makreli

 

  • Składniki:
  • po 1 jajku na osobę
  • 1 wędzona makrela
  • 3 łyżki gładkiego, białego twarożku
  • kawałek sałaty lodowej
  • sól, pieprz do smaku
  • Dodatkowo:
  • sałata do udekorowania
  • majonez
  • płatki chili do posypania

Sposób przygotowania:

Jajka z pastą z wędzonej makreli
Jajka kroję na plastry (grubość ok. 0,4 cm). Do obranej z ości makreli dodaję serek i pokrojoną w cienkie paseczki sałatę. Doprawiam całość solą i pieprzem i ucieram na gładką pastę. Między plastry jajka dodaję porcję pasty i składam w całość.Ostrożnie nadziewam na wykałaczkę. Układam na pierzynce z posiekanej lub porwanej sałaty