katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka sałatka do której można wykorzystać resztki ryżu.

Sałatka

Składniki:

Sałatka

 

  • kukurydza konserwowa 1 op
  • groszek konserwowy 1 op
  • ogórki konserwowe 5-6 szt
  • szynka 5 plastrów
  • ser żółty 4 plastry
  • por 1/2 szt
  • ryż ugotowany ok 2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka
Kukurydzę i groszek osączamy na sicie z zalewy. Szynkę kroimy najpierw w paski a potem w kostkę . Ogórki kroimy w kostkę. Żółty ser kroimy wpaski. Por oczyszczany ,myjemy i drobno kroimy. Przygotowane składniki dodajemy do ryżu. Dodajemy też majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy. Sałatkę odstawiamy do schłodzenia i dowolnie dekorujemy.