Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa wsosie muszkatołowym
Brokuła podzielic na różyczki, umyć i ugotowac na parze - zajmie to ok 10 min - brokuł musi byc miękki ale pozostać jędrny i ładnie zielony, nie może być rozgotowany.
Brokuła przekładamy do miski.
Rzodkiewki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki, dodajemy do brokuła.
Ogórki kroimy w drobną kostke i dodajemy do brokuła.
Czas na przygotowanie sosu.
Oliwe i ocet wlewamy do małego słoiczka, ścieramy do nich niewielką ilośc gałki muszkatołowej. Sos mieszamy i polewamy nim sałatkę.
Brokuła przekładamy do miski.
Rzodkiewki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plasterki, dodajemy do brokuła.
Ogórki kroimy w drobną kostke i dodajemy do brokuła.
Czas na przygotowanie sosu.
Oliwe i ocet wlewamy do małego słoiczka, ścieramy do nich niewielką ilośc gałki muszkatołowej. Sos mieszamy i polewamy nim sałatkę.