Sposób przygotowania:
sałatka brokułowa z fetą,szynką,ogórkiem
mrożonego brokuła wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Jeśli jest do brokuł świeży postępujemy tak samo, ale odcinamy najgrubszą część - łodygę. Obieramy ogórka ze skóry i kroimy w drobną kosteczkę, wrzucamy do odpowiedniej wielkości misy. Ser feta kroimy w niedużą kostkę, dorzucamy. Szynkę również kroimy w kostkę niewielkiej wielkości, dodajemy. Ugotowanego brokuła kroimy drobniutko, jeśli zielone łodygi nie są zbyt twarde,należy również dodać je do sałatki, smakuje wówczas lepiej, jednak nie mogą być duże, twarde i mięsiste.Przygotowujemy sos : na 4 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany i 1 ząbek czosnku drobno roztarty i świeży. Dokładnie mieszamy z sałatką i pod przykryciem odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.